FPJ-Vihreä Mehu Taivaasta
"GREEN JUICE FROM HEAVEN"
FPJ on komposti-tuotteiden kaviaaria. Se sisältää mm. fermentoituja kasvien hormooneja, entsyymejä ym. biokemiaa jotka on uutettu ja taltioitu mineraali pitoisella sokerilla ja sitä käytetään monissa KNF-liuoksissa.
Kasvit ja eläimet saavat tästä väkevän latauksen kasvuvoimaa.
FPJ yhdessä VNG:n (elävä etikka) kanssa muodostaa Ylläpito-liuoksen, joka on pohjana kaikille KNF-liuoksille.
Etikka mm. puhdistaa soluja vastaanottavaisemmaksi uusille ravinteille ja polarisoi niitä emäksiseksi.
FPJ- Valmistaminen itse
Vaihe 1. Kerää
Kerää ennen auringonnousua kasvien nopeasti kasvavat kärjet (5-10cm)
Vältä keräämästä sateen aikana tai jälkeen
Vaihe 2. Leikkaa ja punnitse
Älä huuhtele kerättyjä kasvinosia pintamikro-organismien säästämiseksi. Kirjaa ylös kasvimateriaalin paino. Leikkaa versojen kärjet 2-3 tuuman paloiksi. Punnitse kasvin osat ennen leikkaamista tai sen jälkeen sen mukaan, kumpi on helpompaa.
Vaihe 3. Lisää Ruskea sokeri
Punnitse ruskeaa sokeria kasvimateriaalin painoa vastaava määrä ja sekoita se kulhoon tai suureen ämpäriin. Päällystä mahdollisimman suuri osa kasvimateriaalin pinta-alasta sokerilla nopeuttaaksesi osmoottista prosessia ja imeäksesi kasvin mehut niitä vahingoittamatta.
Vaihe 4. Pakkaa kasvimateriaalin ja ruskean sokerin seos astiaan
Valitse kirkas lasi tai elintarvikekäyttöinen polyeteenistä (PE) valmistettu muovinen astia (kantta ei tarvita). Älä käytä metallia, joka reagoi liuoksen kanssa. Pakkaa astia tiiviisti kasvi-aine- ja ruskea-sokeri-seoksella, kunnes se on täynnä. Peitä säiliön suu hengittävällä materiaalilla, kuten kankaalla tai pyyhkeellä ilmanvaihdon mahdollistamiseksi. Kiinnitä kansi (nauhalla, kuminauhalla jne.), jotta tuholaiset ja muut epäpuhtaudet eivät pääse astiaan. Paperia voidaan käyttää, mutta ne tulee vaihtaa, jos ne kastuvat tai repeytyvät. Säilytä katettu säiliö hyvin ilmastoidussa tilassa, poissa keinotekoisesta tai luonnollisesta valosta ja vahvasta kuumuudesta tai kylmästä.
Vaihe 5. Tarkista astia 24 tunnin kuluttua ja säädä tilavuutta tarvittaessa
Jotta käymisprosessi sujuisi kunnolla, kasvi-aine- ja ruskea-sokeri-seoksen tilavuuden tulee laskeutua 2/3 astiaan 24 tunnin kuluttua. Jos säiliö on liian täynnä, mikrobit eivät saa tarpeeksi ilmaa käydäkseen kunnolla. Poista osa kasvimateriaalista, kunnes säiliö on enintään 2/3 täynnä. Jos säiliö on alle 2/3 täynnä, lisää kasvi/sokeri seosta homeen muodostumisen estämiseksi. Kaikki kasvit eivät asettu samalla tavalla, joten on tärkeää tarkistaa ja säätää seoksen voluumia ensimmäisen 24 tunnin jälkeen.
Vaihe 6. Anna sisällön käydä rauhassa
Käymisprosessi riippuu ympäristön lämpötilasta. Kesällä lämpimämpi, kostea sää nopeuttaa käymistä (3-5 päivää), kun taas viileät tai kylmät jaksot hidastavat prosessia. Tiedät, että käyminen tapahtuu, kun kuplia alkaa muodostua, mikä tapahtuu tavallisesti toisena päivänä. Ihannetapauksessa käyminen ei saisi kestää kauemmin kuin 7 päivää, koska FPJ:n laatu näyttää heikkenevän sen jälkeen. Käyminen on valmis, kun 1) kasvimateriaali kelluu ja neste laskeutuu pohjalle (huomaa: jos käytettiin liikaa ruskeaa sokeria, neste ei erotu); 2) klorofyllin hajoamisesta johtuva kevyt alkoholihaju; ja 3) neste maistuu makealta, ei katkeralta.
Vaihe 7. Erottele neste kiinteistä aineista
Kun käyminen on päättynyt (3-7 päivää), erota kasvimateriaali nesteestä siivilöimällä
siivilä tai siivilä. Käytettyä kasvimateriaalia voidaan käyttää eläinten rehuna tai lisätä sekakompostiin (toinen syöttö, joka tunnetaan nimellä IMO#5). Neste on Fermented Plant Juice (FPJ), joka voidaan käyttää välittömästi tai varastoida löyhästi suljetussa astiassa.
Vaihe 8. Säilytä FPJ oikein.
Siirrä FPJ lasi- tai elintarvikekäyttöön tarkoitettuun polyeteenistä (PE) valmistettuun astiaan. Liuoksen mikro-organismit ovat elossa ja jatkavat kaasujen tuottamista. Kansi on pidettävä löysällä tai säiliö voi räjähtää. Kuten kaikki Korean Natural Farming -valmisteet, jokainen KNF-erä tulee varastoida erikseen. Ne tulee yhdistää vain silloin, kun liuosta sekoitetaan välitöntä käyttöä varten.
Lisää pitkäaikaista varastointia varten FPJ:hen vastaava määrä ruskeaa sokeria painon mukaan, jotta se ei happamoidu ja säilytä sitä jääkaapissa.